Szobafestésre készül? Segítünk, hogyan válasszon szobafestőt!

Elérkezett a felújítás ideje? Már csak a szobafestés maradt hátra? Vagy már évek óta tervezi a szobák átfestését? Szóljon a szobafestésről az idei év!

Szobafestés 2023-ban! Ezen most se spóroljunk!

Az idei év is sokban fog szólni a spórolásról. Sok dologban vissza tudunk venni, azonban van, amin most sem éri meg spórolni. A felújítási munkálatok és a szobafestés is egy olyan dolog, ami hosszú távra szól. Pont emiatt nem érdemes rajta spórolni. A szobafestés több évre szól és nem csak az esztétika miatt fontos. Az egészségünk érdekében is fontos időnként újrafesteni a falakat. Hiszen szennyeződések megtapadnak rajta, ami káros lehet.

Miért ne magunk fessük a szobákat?

Sokan gondolják úgy, hogy maguk is fel tudják újítani a lakást, egy-két helyiséget át is tudnak tán festeni. Természetesen képesek rá. A kérdés csupán az, hogy mennyire lesz minőségi a munka. A minőség pedig megint csak az évek alatt fog látszani. Sok dolgot nem érthetünk a lakással és a falakkal kapcsolatban. Erre van a szakember, a szobafestő. A szobafestő pontosan tudja, mit kell nézni a falon: a repedéseket, a különféle szennyeződéseket. Azt is látja, mennyire vannak például dohányzás jelei a falakon. Ez mind plusz pénzt és anyagot is jelenthet. Ha mi ezeket nem vesszük észre, ne, biztos, hogy anyagokat választunk.

A szobafestés árainak alakulása

A szobafestés ára sok mindentől függhet.

  • A festendő szobák méretétől
  • A festékek minőségétől és árától
  • A javítandó felületek mennyisége.

Milyen a jó szakember?

Ha pedig már beláttuk, hogy nem elegendő a saját kétkezi munkánk a minőségi munkához, felmerül, hogy mégis akkor kit válasszunk?

A szobafestes1.hu munkatársai például nagyon jó megoldásnak bizonyulhatnak. A cég szobafestői minőségi munkát végeznek. Minden munka előtt fel kell mérni a területet. Ez a folyamat alatt derül ki, milyen munkára lesz szükség. Meglehet, hogy elegendő egy tisztasági festés, amikor elég a két réteg. Máskor pedig több glettanyagra van szükség és több átfestésre.

A szobafestő jó tulajdonságai közé tartozhat a:

  • Jó kommunikációs készség
  • Jó referenciamunkákkal rendelkezik
  • Az eszközhasználata

A jó kommunikációs készséget sokszor lefelejtjük a listáról, hiszen nem érezzük a szakértelem részének. Azonban enélkül nehéz jól együtt dolgozni. Pedig a szobafestő munkája szorosan összefügg az őt felbérlő igényeivel és tulajdonságaival. Ha nincs jó kommunikáció, nincs jó minőségű munka.

Mindenképp érdemes tehát felméretni a lakás és a falak állapotát. Ajánlatot kérni és utána dönteni.

Ha tehát 2023-ban is szobafestésre adná a fejét, mindenképp kérjen ajánlatot még ma Szabó István szobafestőitől!